Relacje
Luty 2025 roku
Seminarium naukowe
25 lutego 2025 roku w sali wykładowej Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie odbyło się seminarium naukowe, którego temat brzmiał “Dlaczego chorujemy na nowotwory i czy można coś z tym zrobić: spojrzenie naukowca”. Prelegentką, która wygłosiła referat ustny była Pani dr Agnieszka Pastuła, kierownik grantu NCN, biolog i ekspert z zakresu badań nad nowotworami oraz pracownik naukowo – badawczy Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności.
Grudzień 2024 roku
Szkolenie "Produkcja serów na poziomie gospodarstwa rolnego"
Szkolenie pt. "Produkcja serów na poziomie gospodarstwa rolnego" w ramach programu "Małe przetwórstwo w gospodarstwie rolnym". Warsztaty odbyły się w grudniu 2024 roku na terenie Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności we współpracy z MODR Karniowice.
Listopad 2024 roku
Testy działania komory wędzarniczo-parzelniczej
W listopadzie 2024 roku odbyły się próbne testy działania komory wędzarniczo-parzelniczej w pracowni przetwórstwa mięsa naszego centrum. Więcej zdjęć pod linkiem: Przedstawiamy... - Wydział Technologii Żywności - UR w Krakowie | Facebook
Maj 2024 roku
Debata oksfordzka w Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
W maju 2024 roku w naszym centrum odbyła się debata oksfordzka pomiędzy studentami Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, a studentami Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie. Niespodzianką dla uczestników wydarzenia była degustacja maczanki krakowskiej w wersji tradycyjnej oraz wegetariańskiej.
Kwiecień 2024 roku
Dzień otwarty w Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
3 kwietnia 2024 roku odbył się Pierwszy Dzień Otwarty w Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności. W zwiedzaniu Centrum udział wzięli pracownicy Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie wraz z władzami uczelni, które reprezentowała Pani prof. dr hab. inż. Agnieszka Filipiak – Florkiewicz, prorektor ds. nauki w kadencji 2020 – 2024. Więcej zdjęć pod linkiem: Dzisiaj odbył się... - Wydział Technologii Żywności - UR w Krakowie | Facebook
Kwiecień 2024 roku
Uroczyste Otwarcie Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
5 kwietnia 2024 roku odbyło się uroczyste otwarcie Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności mieszczącego się przy ulicy Balickiej 104 w Krakowie. Pośród przybyłych do centrum na tę okoliczność gości wymienić należy przedstawicieli władz państwowych, naukowców z krakowskich ośrodków akademickich oraz pracowników Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Władze uczelni reprezentowali m. in. Jego Magnificencja dr hab. inż. Sylwester Tabor, prof. URK – Rektor Uniwersytetu oraz Pani prof. dr hab. inż. Agnieszka Filipiak – Florkiewicz, Prorektor ds. nauki w kadencji 2020 – 2024.
Więcej zdjęć pod linkiem: 5 marca 2024 r. Otwarcie Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności / Galeria / Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Etapy budowy Centrum
Kwiecień 2021
Czerwiec 2021
Sierpień 2021